
Gyorsan elkészíthető, egészséges étel: Narancsos csirke
Narancsos csirke
A recept hozzávalói (4 személyre)
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál magos mustár
- 1 db egész csirke (8 részre bontva)
- só, bors
- 2 db lila hagyma
- 3 db narancs
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis csokor kakukkfű
- 2 dkg vaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A mézzel elkevert mustárral átkenjük a csirkedarabokat, majd sózzuk, borsozzuk.
A hagymát és a narancsot gerezdekre bontjuk, ügyelve arra, hogy a fehér, héj felőli részét teljesen eltávolítsuk, egy sütőedényben összekeverjük az olívaolajjal, majd megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel, és enyhén sózzuk, borsozzuk.
A csirkedarabokat bőrös felükkel felfelé elrendezzük a hagyma- és narancsgerezdek között, majd a tetejükre 1-1 kis kocka vajat teszünk, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!