• Gyorsan elkészíthető, egészséges étel: Narancsos csirke

    Gyorsan elkészíthető, egészséges étel: Narancsos csirke

    Narancsos csirke

    A recept hozzávalói (4 személyre)

    • 2 evőkanál méz
    • 3 evőkanál magos mustár
    • 1 db egész csirke (8 részre bontva)
    • só, bors
    • 2 db lila hagyma
    • 3 db narancs
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 kis csokor kakukkfű
    • 2 dkg vaj

     

    Elkészítés

    A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A mézzel elkevert mustárral átkenjük a csirkedarabokat, majd sózzuk, borsozzuk.

    A hagymát és a narancsot gerezdekre bontjuk, ügyelve arra, hogy a fehér, héj felőli részét teljesen eltávolítsuk, egy sütőedényben összekeverjük az olívaolajjal, majd megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel, és enyhén sózzuk, borsozzuk.

    A csirkedarabokat bőrös felükkel felfelé elrendezzük a hagyma- és narancsgerezdek között, majd a tetejükre 1-1 kis kocka vajat teszünk, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Jó étvágyat kívánunk!

Kommentáld

Cancel reply