• Az infraszauna jótékony hatásai

  Az infraszauna jótékony hatásai

  Az infraszauna lényegében a meleg gyógyító erejét felhasználva segít az ellazulásban és a relaxációban. A finn szaunától eltérően, itt nem a levegő melegszik fel és ezáltal a testünk, hanem közvetlenül a bőrünk alatti szövetek, ezért jóval alacsonyabb hőmérsékleten is megizzasztja a szaunázót.

  Ezért is tartják sokan az infraszaunát egy igazán kíméletes szaunának. Érdekességképpen a finn szauna 90-100 fok között üzemel, míg az infraszauna körülbelül 45 és 60 fok között.

  A kezdő infraszaunázók esetében érdemes alacsonyabb hőmérsékleten kezdeni – 45-50 fok – és a bent töltött idő se legyen több 20 percnél! Minden egyes nappal, növelhetjük a hőmérsékletet és a bent eltöltött időt is. Általánosságban elmondható, hogy 50 percnél tovább ne maradjunk bent!

  Kutatások kimutatták, hogy aki az infraszaunában 30 percet tölt, annak szinte ugyanannyi kalóriát veszít a teste, mint intenzív sportolás közben. Egy 30 perces infraszaunázás alatt testünk 600-800 kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte.

  Az infraszauna bőrre ható intenzív mély-meleg terápiája révén segíthet a narancsbőr csökkentésében is, ugyanis a cellulit egy géles csomó a bőr alatt, ami megrekedt zsírból és vízből áll. Az infraszauna által keltett izzadságtermelés ezt könnyen eltávolítja a szervezetünkből. Az infraszauna fénye és hője akár háromszor mélyebbre is hatolhat a bőrréteg alá, mint a különféle normál fény- és hőforrások, ezért ez a módszer a narancsbőr kezelésére a leghatékonyabb.

  Tudományos kutatások igazolták, hogy az infraterápia jótékony hatással van a ficamra, izomgörcsre és az ízületi merevségre. Rendszeres használatával enyhíthető, vagy akár teljesen megszüntethető a legtöbb hasonló jellegű tünet is. Rendszeres használat mellett, a leggyorsabban érezhető hatása a frissesség, felüdülés és a fokozott munkabíró képesség.

  Próbáld ki Te is az infraszauna jótékony hatásait a Scitec Fitness Club Debrecenben! 

   

Kommentáld

Cancel reply